A Mezőcsáti Színtársulat 2022-es tevékenysége

A Mezőcsáti Színtársulat 2022-es tevékenysége

A Mezőcsáti Színtársulat sok munkával töltötte a 2022-es évet. Év elején több fellépésünk volt, Borbély Szilárd: Míg alszik szívünk Jézuskája című Betlehemes misztérium- játékával. Sikeres fellépésünk volt Tiszapalkonyán, Gelejen, Tiszatarjánban, és Tiszadorogmán. Mezőcsát Város Önkormányzata által szervezett kulturális programokat rendszeresen színesítettük. Színvonalas ünnepi műsorral emlékeztünk az 1848-49-es Szabadságharc hőseire március 15-én a Nemzeti Ünnepünkön. Március 19-én Tiszatarjánban, az új Művelődési Ház átadóján szerepeltünk egy retró – operett gálával. Április végén Debrecenben a Kóti Árpád szavalóversenyen szerepeltünk sikeresen, mert Tolvajné Tóth Klára tagunk első helyezett lett nyugdíjas kategóriában. Május 6-án Dr. Csiba László professzor úr: Akit a nagy víz elsodort című kötetének könyvbemutatóján közreműködtünk a Debreceni Színjátszó Stúdióval közösen. Május 14-én Debrecenben a Freedom Közösségi Házban léptünk fel egy 60 perces retró- operett gálán. Június 7-én a Mezőcsáti Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében, Akit a nagy víz elsodort címmel könyvbemutatón szerepeltünk a Debreceni Színjátszó Stúdióval együtt. Gelejen a nyárindító fesztiválon június 11-én retró-operett gálával szórakoztattuk a közönséget. Július 13-án a Mezőcsáti Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében kétszer előadtuk Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című musicalének 40 perces rövidített változatát, a Jászai- és Uchimura díjas, dr. Pinczés István rendezésében. Mezőnagymihályon a nyári kavalkád elnevezésű rendezvényen retro- operett gálával szórakoztattuk a közönséget július közepén.

Július 28-án csodálatos utazásra indultunk a felkelő nap országába Japánban egy nemzetközi ifjúsági fesztiválra utaztunk Tojamába, ahol 6 felejthetetlen napot töltöttünk. A fesztiválon az Aubade Hall 24 méter széles színpadán Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című musicalének 40 perces rövidített változatát adtuk elő nagy sikerrel. Megismerhettük Japán 5. legnagyobb városát, Tojamát városnézés keretein belül. Kirándultunk Takaoka városába, fürödhettünk a Japán- tengerben is. Egy életre szóló élménnyel gazdagodhattunk, hiszen a kétszer 36 órás utazás nem mindenkinek adatik meg. Örökké tartó hálával tartozunk dr. Pinczés István rendezőnknek, hogy színre vitte ezt a csodálatos színdarabot, és az ő segítségével kijuthattunk Japánba. Hálával tartozunk azoknak is, akik meghívtak fellépésekre, és anyagilag támogatták Társulatunkat, Mezőcsát Város Önkormányzatának és kedves polgármester asszonyának Siposné Horváth Anitának, hogy a városi pályázattal segítette költségeink csökkentését. Köszönjük mindazoknak, akik erkölcsileg, anyagilag, vagy természetbeni adományokkal támogatták célunkat, hogy kijussunk a felkelő nap országába. Az útiköltség jelentős részét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. VCA-KP-1-2021/4-001822 Út Tojamába – Csátról az Óceánig! pályázat segítségével tudtuk kifizetni. A társulatnak, és családtagjaiknak ezúton is szeretném megköszönni, hogy szabadidejüket, energiájukat, és pénzüket nem kímélve ott voltak a próbákon, a fellépéseken, és segítettek célunk elérésében. Külön köszönet illeti Juhász Tamás zongoraművészt a zenei vezetésért, Jesztrebszky – Tar Anettet a koreográfia betanításáért, Kovács Árpád Ferencet és Kovácsné Kuli Ágnest a fotózásért, videókészítésért, Pásztor Éva intézményvezetőnek is köszönjük a munkáját. Mély tisztelettel köszönjük Tállai András országgyűlési képviselőnknek, hogy szívébe fogadta színtársulatunkat és önzetlen segítséget nyújtott társulatunk számára.

Augusztus 20-án megemlékeztünk Szent István királyunkról a város főterén. Szeptember 2-án Debrecenben a Freedom Közösségi Házban léptünk fel Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című musical betétdalaival Kis József, debreceni agrármérnök, fotós: Utazásaim a világban című fotókiállításán. Mezőcsát Város Napján szeptember 3-án részt vettünk főzőversenyen. Szeptember 17-én a szüreti felvonuláson is ott voltunk, színesítve a programot. Október 23-án a városi ünnepségen egy forradalmi tüntetést, illetve a főtéren egy forradalmi emlékműsort vittünk a nézőközönség elé rendezőnk irányításával.

Előttünk van még 5 fellépés: december 4-én Advent 2. vasárnapján délelőtt a Miskolc- Szirmai református gyülekezet templomában, délután a Noszvaji református gyülekezet templomában adjuk elő karácsonyi darabunkat. December 11-én délelőtt a Miskolc-Vasgyári református gyülekezet templomában, délután a Mezőcsáti Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében adjuk elő: Amíg alszik szívünk Jézuskája című misztériumjátékot. December 17-én Trizsre megyünk fellépni a református gyülekezethez, hogy karácsonyra hangoljuk szívüket Borbély Szilárd színdarabjával. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk az év során, amelyeket szívesen osztunk meg a nézőközönséggel, a december 11-ei mezőcsáti fellépésünk után.

Nagy örömmel vennénk, ha csatlakoznának a Társulathoz azok, akik elhívást éreznek arra, hogy kipróbálják magukat a színház világában, mint amatőr színjátszók. A jelentkezéskor rendező úr meghallgatja a felvételizőket és elbeszélget velük arról, hogy milyen áldozatokat kell hozni azért, hogy ezeket az élményeket átélhesse a jelentkező színjátszó!

Jelentkezni lehet a Mezőcsáti Színtársulat hivatalos e-mail címén: info@mszt.eu

Hozzászólások lezárva.